Weekend skiën in Winterberg / Willingen

Vanaf het begin van de kerstvakantie tot eind maart, is het, onder redelijke weersomstandigheden, mogelijk om te skiën in het Sauerland. Door uitgebreide besneeuwing en het uitstekende piste-onderhoud is de sneeuwzekerheid op de pistes zeer groot. Voor Nederlanders die even een weekendje willen skiën is het Sauerland de beste bestemming. Ook voor après ski en talloze eet- en uitgaansgelegenheden kan men in het Sauerland terecht.

Het boeken van een accommodatie voor een weekend heeft duidelijke voordelen ten opzichte van een eendags verblijf. De aankomsttijd in uw verblijf ligt meestal zo tussen 15:00 en 20:00u. Hierdoor geniet u uw nachtrust ter plaatse en staat u uitgerust en op tijd op de piste. Gaat u voor een dagje vanuit Nederland heen en weer, dan moet u erg vroeg uit bed, ca. 3 uur rijden en bepaald de verkeerssituatie of u tijdig op de ski's staat. Bovendien gaan de meeste dagjes mensen na het skiën alweer naar huis en missen daardoor de après ski en het uitgaan of gewoon het gezellig samenzijn in een vakantiehuis. Kortom... voor een korte wintersport-"erlebnis" is een weekendje Sauerland een uitstekende keuze.

Het boeken van een vakantiehuis of appartement in het Sauerland is ook voor een weekend geen enkel probleem. Men is daar ook helemaal op ingesteld. Lange weekenden zijn (veelal) boekbaar van donderdag tot zondag (3 nachten) of van donderdag tot maandag (4 nachten) of van vrijdag tot maandag (3 nachten). Een aanzienlijk aantal accommodaties neemt ook boekingen voor de twee weekendnachten aan en ook van afwijkende boekingswensen staan steeds meer huiseigenaren open. Een weekendje weg in de kerst- of voorjaarsvakantie is vaak lastiger omdat de meeste huizen en appartementen dan alleen voor een hele week boekbaar zijn. Het laaste weekend van de vakantie (vrijdag-maandag) valt daar echter vaak buiten. Dit zijn dan ook geliefde weekenden. Ook de andere weekenden rond de kerst- en voorjaarsvakantie zijn gewild. Voor de beste locaties is tijdig boeken dan noodzaak. Voor midden januari en eind maart kan een last-minute lonen... als u tenminste de gok durft te nemen... want bij "Konigswetter" (een pak verse sneeuw en blauwe hemel) is dan kans dat u te laat bent groot.

Toon vakantiehuizen

vakantiehuizen | Weekend skiën in Winterberg / Willingen :