• Dichtbij Nederland
  • Sneeuwzeker
  • Goedkoop
  • Voor jong en oud
 

Skivakantie Sauerland

Uit een peiling blijkt dat Nederlanders, om te leren skiën, het Sauerland verkiezen boven de Alpen. De afstand vanaf Nederland (ca. 2 uur vanaf de grens) lijkt natuurlijk het meest voor de hand liggende pluspunt, maar voor beginners heeft het Sauerland nog extra troeven.

Sneeuwzeker
De grotere Skigebieden in het Sauerland hebben zeer uitgebreide besneeuwingsinstallaties. Onder normale omstandigheden is er daardoor voldoende sneeuw van half december tot eind maart.

De beste skiliften van heel Duitsland
Winterberg heeft de beste skiliften van heel Duitsland. Zelfs de bekende skigebieden in  de Alpen hebben het nakijken. Als beginner ben je niet alleen aangewezen op sleepliften. Er zijn ook beginnerspistes waar je als beginner comfortabel met een stoeltjeslift omhoog kan.

Klein maar fijn
Winterberg en Willingen kennen de meeste skiërs wel. Sommigen kennen ook Neuastenberg en Altastenberg. Rond deze plaatsen zijn er echter nog een flink aantal klein skigebieden met een of enkele (sleep-)liften die zeer geschikt zijn om de eerste paar dagen door te brengen alvorens aan het grotere werk te beginnen (in Winterberg of Willingen). Ze zijn goedkoper, rustiger en vaak qua hellingshoek en uitloop gewoon ook zeer geschikt om te beginnen. Ook hier zijn skischolen en vaak kun je er ook ski’s huren. Voorbeelden zijn: Snow World Züschen, Ruhrquelle en Bödefeld-Hunau.

Kortom… het Sauerland is hét gebied voor jong en oud om te leren skiën… Lager wordt de drempel niet…