SauerlandBookings

Skivakantie Sauerland

Onze SB App
Download onze app, voor alle informatie over uw verblijf in het Sauerland!
  • Dichtbij Nederland
  • Sneeuwzeker
  • Goedkoop
  • Voor jong en oud

Leren skiën: Nederlanders verkiezen Sauerland boven Alpen

Slechts 2 uur van de grens

De recente peiling toont aan dat Nederlanders kiezen voor het Sauerland om te leren skiën in plaats van de Alpen. Dit komt mede door de nabijheid van Nederland . Het ligt op slechts 2 uur rijden van de grens. Maar het Sauerland biedt ook extra voordelen voor beginners.

Sneeuwzekerheid

De grotere skigebieden in het Sauerland beschikken over uitgebreide besneeuwingsinstallaties, waardoor er normaal gesproken van half december tot eind maart voldoende sneeuw aanwezig is.

De beste skiliften van Duitsland

Winterberg beschikt over de beste skiliften van heel Duitsland. Zelfs beter dan die in de bekende Alpen-skigebieden. Beginners kunnen niet alleen gebruikmaken van sleepliften, maar ook comfortabel de berg op met een stoeltjesliften, transportbanden en zelfs een gondellift.

Hotspots Winterberg en Willingen

Winterberg en Willingen zijn de populaire hotspots voor ski-avonturiers. Beide gebieden beschikken over uitstekende skiliften en besneeuwde pistes. Of je nu een beginner of gevorderde skiër bent, beide locaties bieden uitdaging en plezier. Geniet van de sneeuw, de bergen en de unieke sfeer in Winterberg en Willingen.

Maar er is veel meer dan Winterberg en Willingen

Hoewel Winterberg en Willingen bekend zijn bij veel skiërs, zijn er nog een flink aantal kleinere skigebieden in de omgeving die perfect zijn voor beginners. Deze gebieden zijn goedkoper, rustiger en bieden comfortabele hellingshoeken en uitlooplengtes. Hier kun je ook ski-lessen volgen en ski's huren. Voorbeelden zijn Snow World Züschen, Ruhrquelle en Bödefeld-Hunau.

Kortom, het Sauerland is de perfecte locatie voor jong en oud om te leren skiën; Laagdrempelig en volledig uitgerust om het ski-avontuur te beginnen.