SauerlandBookings
Prachtige vergezichten
In alle seizoenen mooi
Skiën van december tot april
Wandelen door de sneeuw

Veelgestelde vragen

Onze SB App
Download onze app, voor alle informatie over uw verblijf in het Sauerland!

Veelgestelde vragen

Boeking

 1. Ik vind geen passend vakantieverblijf? Kunnen jullie mij hierbij helpen?
 2. Hoe geef ik later een wijziging door?
 3. Kunnen we ook reserveren met een groep jongeren?
 4. Kan ik mijn reservering nog annuleren?
 5. Met hoeveel personen kan ik in een vakantiehuis verblijven? Kunnen er nog meer personen mee?
 6. Waar vind ik de huurvoorwaarden?
 7. Moet ik meteen betalen?

Prijzen

 1. Betaal ik toeristenbelasting?
 2. Wat zit er bij de prijs inbegrepen?
 3. Betaal ik apart voor water- en energieverbruik?
 4. Prijzen vermeld op de website

Op vakantie

 1. Waar kan ik de sleutel van mijn vakantiehuis ophalen?
 2. Wat is de aankomst- en vertrektijd?
 3. Waar kan ik meer informatie vinden over het Sauerland?
 4. Mag ik roken in de accommodatie?
 5. Waar kan ik de huisregels vinden?

Het vertrek

 1. Waar kan ik mijn vakantie-ervaringen delen met anderen?
 2. Als ik vertrek, waar moet ik de sleutel neerleggen?

Algemeen

 1. Kan ik een verzekering afsluiten bij SauerlandBookings?
 2. Waar kan ik broodjes kopen?
 3. Winkels en openingstijden
 4. Vragen over de wegen en winterbanden in Duitsland?
 5. Downloaden
 6. Internet WLAN/WIFI
 7. Mileusticker voor stadscentra Duitsland
 8. In welke taal kan ik een mail sturen?

Boeking

Ik vind geen passend vakantieverblijf? Kunnen jullie mij hierbij helpen?
Ons actuele aanbod vindt u via de zoekmachine op de homepage. Kunt u geen passende accomodatie vinden? Mail of bel ons. Wij helpen u graag met het zoeken naar een geschikt vakantieverblijf. Telefoonnummer: 0341-706670 of 06-42514467 of 0049 176 567 887 66, mailadres: info@sauerlandbookings.com

Hoe geef ik later een wijziging door?
Het doorgeven van wijzigingen m.b.t. een boeking kan via de mail. Mailadres: info@sauerlandbookings.com Voor een wijziging wordt € 15,- kosten in rekening gebracht.

Kunnen we ook reserveren met een groep jongeren?
Meestal is dit geen enkel probleem. Echter, het komt voor dat huiseigenaren minder goede ervaringen hebben gehad met groepen jongeren die in hun accommodaties verbleven. Soms stelt een verhuurder zijn accommodatie dan niet meer beschikbaar als het reisgezelschap enkel uit jongeren bestaat. Ook kan het voorkomen dat de huiseigenaar in deze situatie een hogere borg vraagt.

Kan ik mijn reservering nog annuleren?
na boeking binnen 24 uur, de reserveringskosten worden in rekening gebracht;
bij annulering tot de 42ste dag voor de dag van aankomst: 30% van de huursom;
bij annulering vanaf de 42ste dag tot de 28ste dag voor de dag van aankomst: 60% van de huursom;
bij annulering vanaf de 28ste dag voor de dag van aankomst tot de dag van aankomst: 90% van de huursom;
bij annulering op de dag van aankomst of later: de volledige huursom.

Met hoeveel personen kan ik in een vakantiehuis verblijven? Kunnen er nog meer personen mee?
Het aantal personen vermeld in de beschrijving van het vakantiehuis is het maximaal toegestane aantal (ongeacht het aantal vermelde slaapplaatsen). Baby's worden geteld tenzij anders vermeld. Bij de reservering is het noodzakelijk dat u ons het juiste aantal personen doorgeeft. Als dit nummer later verandert, laat het ons dan weten. Dit geldt ook voor eventuele gasten. Bewoning met meer personen dan het maximaal toegestane aantal is niet toegestaan, op straffe van onmiddellijke verwijdering uit de gehuurde vakantiewoning. Het is niet toegestaan een tent of caravan in de tuin te plaatsen.

Waar vind ik de huurvoorwaarden?
Onderaan in de zwarte balk vindt u de voorwaarden voor boekingen bij SauerlandBookings.

Moet ik meteen betalen?
Op de website zijn er diverse betaalmogelijkheden. U kunt betalen via iDeal, Sofort Banking, Bancontact en Creditcard.

Prijzen

Betaal ik toeristenbelasting?
In het Sauerland wordt toeristenbelasting betaald. Dit is per gemeente verschillend, ook qua leeftijd. Tijdens de boeking ziet u hoeveel u moet betalen. Als er toeristenbelasting wordt betaald, ontvangt u de SauerlandCard van de huiseigenaar. 

Wat zit er bij de prijs inbegrepen?
Onder de prijzen van een vakantiehuis ziet u onder de "i" welke bijkomende kosten inclusief zijn.

Betaal ik apart voor water- en energieverbruik?
Verbruik van water, elektra en verwarming is bij normaal verbruik inbegrepen in de huursom of wordt vermeld onder de bijkomende kosten.

Prijzen vermeld op de website
Alle prijzen op de website zijn onder voorbehoud van typefouten en prijswijzigingen.

Op vakantie

Waar kan ik de sleutel van mijn vakantiehuis ophalen?
U ontvangt de gegevens van de sleutel in de welkomstmail een aantal dagen voor aankomst. Leest u deze belangrijke informatie goed door. Omdat u dit nodig heeft om in uw vakantiehuis te komen.

Wat is de aankomst- en vertrektijd?
De aankomst- en vertrektijd vindt u op de pagina van de accommodatie en in uw reserveringsbevestiging. Buiten het hoogseizoen is eerder aankomen mogelijk. Dit kunnen wij ca. 3 dagen voor aankomst met zekerheid aangeven.

Waar kan ik meer informatie vinden over het Sauerland?
Op de website onder "In de omgeving" vindt u veel informatie over wat er te doen is in het Sauerland.

Mag ik roken in de accommodatie?
Er mag in géén enkele accommodatie gerookt worden. 

Waar kan ik de huisregels vinden?
In ieder huis ligt een informatie map en huisregels. Leest u deze informatie goed door. Hierin vindt u ook de naam van de huiseigenaar/beheerder. Mocht er onverwachts tijdens uw verblijf iets gebeuren (bijv. koelkast kapot) dan kunt u contact met hem/haar opnemen.

Het vertrek

Waar kan ik mijn vakantie-ervaringen delen met anderen?
Een aantal dagen na uw verblijf ontvangt u van ons een e-mail waarin gevraagd wordt naar uw ervaringen. Uw beoordeling kunt u in cijfers en woorden uitdrukken, welke vervolgens (na een check) geplaatst wordt op onze website. Het invullen van de beoordeling duurt slechts enkele minuten. Twee weken na de eerste mail ontvangt u een herinnering voor het geven van een beoordeling.  

Als ik vertrek, waar moet ik de sleutel neerleggen?
De informatie waar u de sleutel neer kunt leggen staat vaak vermeld in de huisregels die u in het vakantiehuis vindt. 

Algemeen

Kan ik een verzekering afsluiten bij SauerlandBookings?
Het is mogelijk om via SauerlandBookings een annuleringsverzekering af te sluiten. Hiervoor dient u in het reserveringsproces de upgrade Annuleringsverzekering toe te voegen.

Waar kan ik broodjes kopen?
In de grote plaatsen o.a. Winterberg en Medebach, is de baeckerei Isken op zondagmorgen geopend.

Winkels en openingstijden
In de skigebieden in het Sauerland zijn de supermarkten op zondag gesloten. Openingstijden van de supermarkten worden aangekondigd bij de entree van de supermarkt. Wij raden u aan, wanneer u op zaterdag na 20.00 uur of zondag aankomt, om afbakbroodjes, wc-papier, afwasblokje, koffie, thee e.d. voor de eerste dag mee te nemen. Houdt u rekening met bijzondere feestdagen.

Vragen over de wegen en winterbanden in Duitsland?
Het is in Duitsland verplicht de auto-uitrusting aan te passen aan de weersomstandigheden. Dat betekent dat u winterbanden voert als u rijdt in winterse omstandigheden. Van winterse omstandigheden is volgens de wet in elk geval sprake bij ijzel, gladheid door sneeuw, sneeuwmodder en gladheid door ijs- of rijpvorming. Duitsland kent geen vaste periode waarin het gebruik van winterbanden verplicht is. De doorgaande wegen worden goed sneeuwvrij gehouden, maar winterbanden zijn bovendien noodzakelijk om op-en afritjes te kunnen nemen. Mocht uw navigatiesysteem u in de winter over een route leiden waarbij een bordje 'kein Winterdienst' staat, neem deze route dan niet, deze route wordt namelijk niet sneeuwvrij gehouden. Rijd verder, uw navigatiesysteem zal automatisch een nieuwe route berekenen over doorgaande wegen.

Downloaden
In Duitsland is het ten strengste verboden om illegaal te down-/ uploaden. Hier staan hoge boetes op en het wordt streng gecontroleerd. De huurder is zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor het eigen internetgebruik. Indien er boetes worden opgelegd en kosten die hieruit voortvloeien, deze worden doorberekend aan de huurder!

Internet WLAN/WIFI
Vrijwel al onze accommodaties beschikken over draadloos internet. Vooral in de buitengebieden in het Sauerland is het internet signaal echter nogal wisselend van kwaliteit. Dit ligt meestal niet aan de verhuurder, maar aan het telecombedrijf (meestal Deutsche Telekom). Het telecombedrijf is al enige tijd bezig het signaal te verbeteren en te versnellen, maar op veel plaatsen laat het nog op zich wachten. Wij vragen om u begrip voor dit probleem, waarop SauerlandBookings en de verhuurder geen invloed hebben. Indien er andere storingen optreden dan instabiliteit, neemt u dan contact op met de verhuurder.

Milieusticker voor stadscentra Duitsland
Iedereen die wel eens naar Duitsland reist, kan te maken krijgen met zogenaamde "Umweltzones". Deze milieuzones hebben als doel de luchtkwaliteit te bevorderen. U mag zo'n gebied alleen inrijden wanneer uw auto een milieusticker heeft. Deze milieustickers (Umweltplaketten) kunt u bij de ANWB verkrijgen of bij Dekra Nederland of is online te bestellen. Deze is niet overdraagbaar omdat het verbonden is aan het kenteken van uw auto. De gebieden waarvoor beperkingen gelden (Umweltzone), zijn te herkennen aan een verkeersbord met daaronder de soort milieusticker (Umweltplakette) die u nodig heeft om die zone in te mogen rijden. Heeft uw voertuig niet de getoonde sticker, dan mag u dat gebied dus niet inrijden. Ook voertuigen met een buitenlandse registratie, zoals bijvoorbeeld een Nederlandse, moeten een milieusticker hebben om dat gebied in te mogen. Wie zonder deze sticker de binnenstad inrijdt riskeert een boete.

In welke taal kan ik een mail sturen?
Wij zijn een Duits/Nederlands bedrijf. Indien u vragen heeft kunt u uw mail in het Nederlands of in het Duits sturen.