SauerlandBookings

Medebach, de zonnige kant van het Sauerland

Onze SB App
Download onze app, voor alle informatie over uw verblijf in het Sauerland!

Het Toscane van het Sauerland

Medebach ligt in een van de vele mooie natuurgebieden in het Sauerland op 500 meter hoogte. Medebach ligt tussen Winterberg en Willingen aan de oostkant van het Sauerland. Beide bekende wintersportplaatsen liggen op slechts 15 minuten rijden van Medebach. Voor wintersporters die in beide skigebieden willen skiën, is Medebach de ideale vakantiebestemming. Door de bijzondere geografische ligging heeft Medebach aanzienlijk meer zonne-uren en minder neerslag dan de rest van het Sauerland. Medebach ligt in de Medebacher Bucht, een wat vlakker gebied met rondom de bergen en de heuvels. Daarom ook geschikt voor fietsers die ook een wat vlakker ritje willen maken en als je dan toch de berg op wil fietsen, dan kan dat natuurlijk vlakbij.

Elk jaar worden in en rond Medebach verschillende mountainbikemarathons georganiseerd, waaronder het grootste mountainbike-evenement van Duitsland in Willingen. Medebach ligt op de grens van Noordrijn-Westfalen en Hessen. In beide richtingen zijn er prachtige plaatsen en prachtige natuurgebieden. Het is een zeer gunstige locatie, ook voor de zomervakantie.

Medebacher burcht is een groot natuurreservaat. In de gebieden zijn in de regio Medebach-Hallenberg vijf natuurpaden met bijzondere biotopen aangelegd:
- Nuhnewiesen, Wache en Dreisbach vallei
- Liesetal en Hilmesberg
- Glindfeld bosreservaat met Orketal en zijdalen
- Wissinhauser Heide
- Kahle Pön

U kunt zwemmen in de Aqua Mundo van Center Parcs in Medebach. Dit zwembad is ook toegankelijk voor niet-gasten van Center Parcs. Wil je gewoon een paar baantjes trekken op een goedkope manier? Voor een paar euro kunt u naar het overdekte zwembad in Medebach. Er is hier ook een sauna.

 
Medebach in het Sauerland
Omgeving Medebach