Skischans St.Georg in Winterberg

Door Annemiek op woensdag 4 oktober 2017.
Categorieën:ActiefCultuurNieuws

In de skiliftcarrousel in Winterberg aan de Herrloh bevindt zich de bekende skischans St. Georg, het symbool van Winterberg. De springschans werd gebouwd in 1959 en is gelegen op een hoogte van 733 meter. De schans zelf is 22 meter hoog en de spanwijdte bedraagt 43 meter. Op de St. Georg zijn al verschillende kampioenschappen geweest. De skiclub Winterberg traint hier ook veelbelovende jonge talenten. In het jaar 2000 is de schans volledig gerenoveerd tot een skimattenschans, zodat de schans ook in de zomer gebruikt kan worden. In 2007 zijn een nieuw ijsspoor en een sneeuwvangnet aangelegd. Tevens zijn naast de grote St.George Schans 4 kleinere mattenschansen gebouwd voor de ontwikkeling van jong talent. Het Duitse skiverbond traint hier met sporters uit de regio Winterberg/Willingen. De schans is voor € 1,-- ook te beklimmen. Vanaf de schans heb je een werkelijk prachtig uitzicht over Winterberg.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Leren skiën in het Sauerland

Door Jeroen op vrijdag 23 oktober 2015.

Uit een peiling uit 2014 blijkt dat Nederlanders, om te leren skiën, het Sauerland verkiezen boven de Alpen. De afstand vanaf Nederland (ca. 2 uur vanaf de grens) lijkt natuurlijk het meest voor de hand liggende pluspunt, maar voor beginners heeft het Sauerland nog extra troeven.

Sneeuwzeker
De grotere Skigebieden in het Sauerland hebben zeer uitgebreide besneeuwingsinstallaties. Onder normale omstandigheden is er daardoor voldoende sneeuw van half december tot eind maart.

Lees verder >

Sauerland, meer dan alleen wintersport!

Categorieën:ActiefCultuurNieuws

Veel Nederlanders kennen het Sauerland alleen als wintersportgebied door populaire plaatsen als Winterberg en Willingen. Voorzien van de nodige skipistes in dit hogere deel van Sauerland reizen jaarlijks  veel wintersporters in de voorjaarvakantie af naar het Sauerland.  Wat wil je ook, binnen een paar uur bereikbaar en meestal sneeuwzeker. Daarnaast vaak ook nog goedkoper en minder druk dan de skioorden in de Alpenlanden. 

Lees verder >

Hochheideturm

Door Annemiek op donderdag 4 januari 2018.

In Willingen bevindt zich de Hocheideturm die bovenop de Ettelsberg staat.  Vanuit deze toren heb je een prachtig uitzicht van de wijde omgeving. Om bij de Hochheideturm te komen kan je met de kabelbaan, dit is wel tegen betaling. Voor de ervaren wandelaars is het een mooie klim naar boven. Onderaan de Ettelsberg vind je diverse eettentjes en winkeltjes. Met de kabelbaan naar boven is op zich al een belevenis, zeker met mooi weer. In de stilte naar boven en genieten van het uitzicht en de omgeving.

Lees verder >