Hochsauerland Wandelfestival

Van 8 tot 10 mei 2015 vindt in de Winterbergse dorpjes Langwiese en Hoheleye de vierde editie van het Hochsauerland wandelfestival plaats. Deze twee dorpen liggen op het ‘dak’ van het Sauerland aan de wandelroute Rothaarsteig. Deze twee bestemmingen zijn door de prachtige uitzichten, natuur en bergboerderijen kenmerkend voor de schoonheid en veelzijdigheid van de regio rond Winterberg.

Romantische fakkelwandeling

De voorbereidingen voor het wandelfestival zijn momenteel al in volle gang. Het belooft weer een bruisend evenement te worden met een aantrekkelijk programma. Zo wordt er op vrijdagavond een romantische fakkelwandeling georganiseerd. Als afsluiting van de wandeling over de ‘weg der zintuigen’ is er een groot vuurwerk.

Culinaire wandeling

Culinaire wandelliefhebbers kunnen zich zaterdag wagen aan een wandeling waarvan het water in de mond loopt. Deze wandeling staat te boek als het hoogtepunt van het festival en stelt je in staat om allerlei specialiteiten uit de regio te proeven. Daarnaast heb je voor het eerst de mogelijkheid om te kiezen uit drie routes van verschillende afstanden.

Ontbijtbuffet voor moeders

Aangezien het zondag 10 mei ook Moederdag is wordt er speciaal voor alle mama’s nog een extraatje georganiseerd. Er is een speciaal ontbijtbuffet met een glas sekt en allerlei kleine verrassingen. Maar vaders en kinderen komen deze dag niks tekort. Papa’s gaan op pad naar het Langwieser ‘bierloch’ en de kleintjes kunnen meedoen aan een leuke speurtocht. Het Hochsauerland Wandelfestival wordt elk jaar in een andere plaats gehouden. Zo leren bezoekers de regio beter kennen en zijn de wandelingen ieder jaar weer een verrassing.

© foto’s: Tourist Information Winterberg

Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal