Fietsen en wandelen rond Medebach

Door Marc op woensdag 13 april 2016.
Categorieën:Actief

Het fietsen en wandelen word je in de omgeving van Medebach wel heel makkelijk gemaakt. Er is hier een uitgebreid netwerk van wandel- en fietsroutes die met dezelfde wegwijzers zijn gemarkeerd. Op de wegwijzers vind je informatie over je locatie, de hoogte ten opzichte van het zeeniveau, het vervolg van de route en de afstand naar plaatsen in de buurt. Het bestuderen van een wandel- of fietskaart is hierdoor eigenlijk bijna niet meer nodig. Naast de wegwijzers is er op de routepalen ook informatie voor noodgevallen. Je belt met het noodnummer en geeft het nummer van de locatie door. De hulpverlening is dan zo snel mogelijk ter plaatse. De innovatieve bewegwijzering werd zo goed gewaardeerd, dat inmiddels steeds meer gemeenten binnen en buiten het Sauerland zich op dit routenetwerk laten aansluiten, zodat wandelaars en fietsers ook daar kunnen genieten van de duidelijk gemarkeerde routes.

Dat de kwaliteit van de wandelroutes in Medebach zeer goed is, heeft ertoe geleid dat de regio als eerste het certificaat "Kwaliteitsregio wandelbaar Duitsland" heeft gekregen. Dit betekent dat alles, wat de wandelaar nodig heeft, in de regio voorhanden is: een schitterende natuur, mooie routes, een goede bewegwijzering, duidelijke wandelgidsen en zelfs een pendeldienst voor wandelaars. Voor een perfecte vakantie in deze regio kunt u een zeer aantrekkelijke accommodatie huren via SauerlandBookings.

Voor meer informatie over het wandelen kun je altijd terecht bij de VVV in Medebach of online op www.sauerland-wanderdoerfer.de

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Après-ski: de huisdrankjes

Door Marc op donderdag 12 februari 2015.
Categorieën:Wintersport

Ook in het Sauerland doen ze natuurlijk aan après-ski. Er zijn tal van skihutten op de piste en in de dorpen zijn gezellige bars. Na een enerverende wintersportdag wordt er onder het genot van een drankje gezamenlijk nagepraat. Er is uitbundige après-ski met stampende hits of stijlvol nazitten met heerlijke delicatessen. Geniet van de plaatselijke specialiteiten die worden geserveerd door de gastvrije huttenuitbaters die weten hoe ze de stemming erin moeten krijgen. Daarnaast heeft vrijwel iedere skihut ook nog eens zijn eigen drankje.

Lees verder >

Het traditionele paasvuur

Door Jolet op maandag 13 maart 2017.
Categorieën:CultuurKinderen

Het lange paasweekend is ideaal om eens lekker van de lente te gaan genieten. In het Sauerland lokken in de lente allerlei avonturen voor het hele gezin. Eén daarvan is het traditionele paasvuur. Oude paasgebruiken worden hier nog in ere gehouden. In de nacht van zaterdag op zondag, voor paaszondag, ziet men in de dorpen de vlammen van het paasvuur oplaaien. Jongeren zijn al weken van tevoren bezig geweest om grote stapels hout de berg op te sjouwen. Op deze avond wordt dan gezamenlijk het paasvuur aangestoken.

Lees verder >

Mountainbiken

Door Marc op dinsdag 26 januari 2016.
Categorieën:Actief

Het Sauerland is uitermate geschikt om te mountainbiken. Zowel de beginnende als gevorderde mtb-er kan hier geschikte routes vinden. Vooral Winterberg en Willingen zijn een goed startpunt voor een mooie MTB tocht.

Willingen

Rondom Willingen is een compleet fietsroutenetwerk aangelegd met meer dan 250 km aan mountainbikeroutes. Startplaats is Haus des Gastes, waar routeborden staan opgesteld en bikers een passende route kunnen kiezen. Meer informatie over de routes is te vinden op bike-arena.de

Lees verder >