Fietsen en wandelen rond Medebach

Het fietsen en wandelen word je in de omgeving van Medebach wel heel makkelijk gemaakt. Er is hier een uitgebreid netwerk van wandel- en fietsroutes die met dezelfde wegwijzers zijn gemarkeerd. Op de wegwijzers vind je informatie over je locatie, de hoogte ten opzichte van het zeeniveau, het vervolg van de route en de afstand naar plaatsen in de buurt. Het bestuderen van een wandel- of fietskaart is hierdoor eigenlijk bijna niet meer nodig. Naast de wegwijzers is er op de routepalen ook informatie voor noodgevallen. Je belt met het noodnummer en geeft het nummer van de locatie door. De hulpverlening is dan zo snel mogelijk ter plaatse. De innovatieve bewegwijzering werd zo goed gewaardeerd, dat inmiddels steeds meer gemeenten binnen en buiten het Sauerland zich op dit routenetwerk laten aansluiten, zodat wandelaars en fietsers ook daar kunnen genieten van de duidelijk gemarkeerde routes.

Dat de kwaliteit van de wandelroutes in Medebach zeer goed is, heeft ertoe geleid dat de regio als eerste het certificaat "Kwaliteitsregio wandelbaar Duitsland" heeft gekregen. Dit betekent dat alles, wat de wandelaar nodig heeft, in de regio voorhanden is: een schitterende natuur, mooie routes, een goede bewegwijzering, duidelijke wandelgidsen en zelfs een pendeldienst voor wandelaars. Voor een perfecte vakantie in deze regio kunt u een zeer aantrekkelijke accommodatie huren via SauerlandBookings.

Voor meer informatie over het wandelen kun je altijd terecht bij de VVV in Medebach of online op www.sauerland-wanderdoerfer.de

Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal