Fietsen en wandelen rond Medebach

Door Marc op woensdag 13 april 2016.
Categorieën:Actief

Het fietsen en wandelen word je in de omgeving van Medebach wel heel makkelijk gemaakt. Er is hier een uitgebreid netwerk van wandel- en fietsroutes die met dezelfde wegwijzers zijn gemarkeerd. Op de wegwijzers vind je informatie over je locatie, de hoogte ten opzichte van het zeeniveau, het vervolg van de route en de afstand naar plaatsen in de buurt. Het bestuderen van een wandel- of fietskaart is hierdoor eigenlijk bijna niet meer nodig. Naast de wegwijzers is er op de routepalen ook informatie voor noodgevallen. Je belt met het noodnummer en geeft het nummer van de locatie door. De hulpverlening is dan zo snel mogelijk ter plaatse. De innovatieve bewegwijzering werd zo goed gewaardeerd, dat inmiddels steeds meer gemeenten binnen en buiten het Sauerland zich op dit routenetwerk laten aansluiten, zodat wandelaars en fietsers ook daar kunnen genieten van de duidelijk gemarkeerde routes.

Dat de kwaliteit van de wandelroutes in Medebach zeer goed is, heeft ertoe geleid dat de regio als eerste het certificaat "Kwaliteitsregio wandelbaar Duitsland" heeft gekregen. Dit betekent dat alles, wat de wandelaar nodig heeft, in de regio voorhanden is: een schitterende natuur, mooie routes, een goede bewegwijzering, duidelijke wandelgidsen en zelfs een pendeldienst voor wandelaars. Voor een perfecte vakantie in deze regio kunt u een zeer aantrekkelijke accommodatie huren via SauerlandBookings.

Voor meer informatie over het wandelen kun je altijd terecht bij de VVV in Medebach of online op www.sauerland-wanderdoerfer.de

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

De meren in het Sauerland

Door Annemiek op vrijdag 4 maart 2016.

In het Sauerland zijn vijf grote stuwmeren. Dat zijn de Sorpesee, Hennesee, Biggesee, Diemelsee en de Möhnesee. Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere meren en stuwmeren. Bij vooral de grote meren is veel meer te doen dan alleen maar zwemmen of zonnebaden. Zo varen er rondvaartboten en is er natuurlijk de mogelijkheid om zelf watersport te bedrijven. Denk daarbij aan duiken, kanoën, surfen, roeien en vissen. Vaak zijn er ook bootjes te huur.

Lees verder >

Mountaincart

Door Annemiek op zaterdag 27 januari 2018.
Categorieën:ActiefKinderen

In de winter skiën en in de zomer met een kart van de berg. Hoe leuk is dat? Zodra het wintersportseizoen voorbij is, worden de stoeltjesliften gebruikt om met een kart naar boven te gaan. Eenmaal boven roetsj je naar beneden in een kart. Jong en oud kunnen hier plezier aan beleven. Je bepaalt je eigen snelheid en tempo. De robuuste constructie, het lage zwaartepunt en brede wielbasis geeft de kart een hoge stabiliteit. De karts zijn niet voorzien van een motor en er wordt alleen gereden op een aangewezen pad.

Lees verder >

Het Schützenfest

Door Annemiek op donderdag 4 mei 2017.
Categorieën:CultuurNieuws

In het Sauerland is het Schützenfeest in ieder dorp één van de hoogtepunten van het jaar. Ze vinden plaats in de maanden mei tot en met september. Het feest kenmerkt zich door een optocht door het dorp. Voordat dit plaatsvindt wordt eerst de beste mannelijke schutter gekozen, waarbij op een houten vogel wordt geschoten. Degene die het laatste stuk hout van de vogel naar beneden schiet is de nieuwe schutterskoning. In het Sauerland wil elke man één keer in zijn leven de schutterskoning zijn. Ieder dorpje heeft zijn eigen schutterszaal, schuttersvereniging en zijn eigen schuttersfeest.

Lees verder >