Nordenau

Nordenau is een dorp in de Hochsauerlandkreis, Noordrijn-Westfalen, en behoort tot een van de stadsdelen van Schmallenberg. Het plaatsje ligt op 584 m hoogte en heeft 212 inwoners. Nordenau met oude, deels meer dan 200 jaar oude vakwerkhuizen, wordt gedomineerd door de ruïne van de donjon van het kasteel Rappelstein. Vroeger bood het kasteel bescherming aan handelaren en krijgers die over de oude Heidenstraße trokken, die hier over de heuvelruggen van het Rothaargebergte voerde. De 1000 jaar oude en ca. 500 km lange Heidenstrasse was een handelsweg die als directe weg van Leipzig via Kassel naar Keulen liep. In de middeleeuwen was de Heidenstrasse de voornaamste weg voor het Sauerland.

Parochiekerk van St. Hubertus

Onder aan de thans vervallen burcht Rappelstein werd in 1765 een kapel in renaissance-stijl gebouwd. Deze werd in 1925 afgebroken en in hetzelfde jaar bouwde men op dezelfde plek de St. Hubertus kerk in neobarokke stijl. Bezienswaardig is het kunstig uitgevoerde hoofdaltaar met zijn vele figuren.

Nordenauer Heilstollen

Een interessante attractie voor bezoekers is de Nordenauer Heilstollen "brandholz" met meer dan 100.000 bezoekers per jaar. In de ongerepte hoogten van het Sauerland in een oude leisteenmijn bevindt zich een zeer bijzondere bron. Het gereduceerd water  van deze unieke bron bekoort door zijn uitgebalanceerde mineralen en zijn oorspronkelijke zuiverheid. Het is PH-neutraal en natriumarm. Ideaal voor een snelle regeneratie van lichaam en geest. Hier kunt u genieten van de frisheid van een waardevol natuurlijk product. Om u een aangenaam verblijf in de Heilstollen te bieden, worden desgewenst dekens verstrekt. De temperatuur in de Heilstollen bedraagt zowel in de zomer als in de winter 8 ° Celsius. Er wordt geadviseerd om geschikte kleding tijdens het bezoek te dragen. Tijdens uw verblijf zult u worden verzorgd door een Stollengids. Het bezoek duurt ca. 25 minuten en is zeer de moeite waard.

Toon vakantiehuizen