SauerlandBookings

24 mei 2024 - Bike festival Willingen

Op het park
-

BIKE Festival Willingen 

Het BIKE Festival in Willingen is al meer dan 20 jaar Duitslands grootste mountainbike-evenement. 

Deelnemers en bezoekers kunnen zich naast een beproefde programmamix van marathon, Junior Trophy, de Downhill Cup en begeleide tochten zich verheugen op de nieuwe nevenevenementen zoals de Giro of de Gravel Ride. 

De Outdoorbeurs MTB en eMTB sector is een belangrijk onderdeel van het evenement met ongeveer 130 gerenommeerde standhouders en 35.000 enthousiaste gasten. Hiermee biedt Willingen een optimale plek om de nieuwste producten te leren kennen en te testen. Bovendien staan meer dan 1.000 fietsen ter beschikking voor bezoekers om gratis te testen. 

De toegang tot het evenement is uiteraard gratis! 

Hoogtepunten van het programma 

Rocky Mountain BIKE Marathon 

Dit is het sportieve hoogtepunt van het BIKE Festival. Op een paar wijzigingen na zullen de drie afstanden als vanouds zijn, met interessante trails, steile hellingen en spannende afdalingen. Ook voor de junioren is er weer een apart parcours over 36 km. 

Bosch eMTB Challenge supported by Trek 

De Challenge is gebaseerd op elementen uit enduro-, trail- en oriëntatieloopwedstrijden, maar dan speciaal ontworpen voor eMTB-rijden. Binnen de Challenge moeten de renners verschillende etappes afleggen met een gevarieerde mix van bergop, bergaf en oriëntatiepunten. Plezier en ervaring zijn gegarandeerd. 

iXS Downhill cup 

De Downhill afdaling is een absoluut hoogtepunt, niet alleen voor de deelnemers maar ook voor de toeschouwers. Want op het veeleisende en actievolle parcours tonen de renners op indrukwekkende wijze hun vaardigheden met snelle afdalingen en spectaculaire sprongen. 

Scott Enduro Series 

Willingen staat bekend om zijn vloeiende enduro tracks met vele schilderachtige hoogtepunten - een absolute must voor elke enduro rijder. 

Scott Junior Trophy 

Bij de Junior Trophy laat de jeugd op indrukwekkende wijze zien dat zij al op jonge leeftijd over een grote wedstrijdgeest beschikken. Toch staat ook hier het plezier op de voorgrond. 

Data 

Vrijdag 26 mei  - Maandag 29 mei 2023

Adres: Zur Hoppecke 5, 34508 Willingen, Duitsland

Beschikbare accommodaties

In Willingen en omgeving verhuurt SauerlandBookings een aantal leuke accommodaties: