Meer sneeuwzekerheid in Skiliftkarussell Winterberg

Het skigebied Skiliftkarussell Winterberg is in grote mate afhankelijk van een strenge winter. Er zijn al tal van sneeuwkanonnen maar deze konden tot voor kort alleen bij temperaturen onder nul graden sneeuw maken. Door de komst van een nieuwe installatie kan er vanaf nu ook bij temperaturen boven het vriespunt aan een vers laagje sneeuw gewerkt worden.

Ontwikkelingen in het Sauerland

De nieuwste sneeuwkanonnen van Skiliftkarussell Winterberg maken gebruik van een nieuwe techniek die ook werd toegepast tijdens de Olympische Spelen in Sotchi. Door deze innovaties wil Winterberg de sneeuwzekerheid in het skigebied vergroten. De afgelopen tien jaar is er in het Sauerland al voor miljoenen euro’s geïnvesteerd in sneeuwkanonnen. Op dit moment kunnen bijna driekwart van de pistes worden besneeuwd. Komend seizoen zullen maar liefst 450 ‘snowmakers’ de pistes van sneeuw voorzien. Maar bij deze ontwikkelingen blijft het niet. In Neuastenberg zorgen vijf extra installaties voor sneeuw op de dorpsafdaling en bij de skischool. Ook in Winterberg worden extra sneeuwkanonnen aangeschaft om vanaf half december, maar op zijn laatst met Kerst, de liften te kunnen laten draaien.

Sneeuwzekerheid is van groot belang

Sneeuwzekerheid is voor de Wintersport Arena Sauerland van groot belang. Warme winters zoals afgelopen jaar leiden tot verminderde inkomsten en een daling van het aantal vroege boekingen. De klassieke propellermachines kunnen vanaf drie graden onder nul sneeuw maken. Sneeuwlansen hebben zelfs een nog lagere temperatuur nodig. Het is elk jaar weer wachten op de juiste omstandigheden. De ‘All Weather Snow Maker’ moet hier verandering in brengen. Deze revolutionaire machine kan ook bij temperaturen boven nul sneeuw gaan maken. In andere skigebieden zijn hiermee zeer positieve resultaten behaald.

Uniek in Duitsland

De nieuwe snowmaker is uniek in Duitsland en heeft een actieradius van 10 meter. Het benodigde water is afkomstig uit de bestaande reservoirs. De laatste weken produceert het apparaat al 200 kubieke meter sneeuw per dag. Er kan sneeuw gemaakt worden tot temperaturen van 30 graden maar dit is zowel economisch als ecologisch niet zinvol. Er zal met de machine gewerkt worden bij temperaturen rond het vriespunt. De kwaliteit van de sneeuw is te vergelijken met die van andere kunstsneeuwinstallaties. Voor het besneeuwen van kleinere gedeeltes bij nét iets hogere temperaturen is de ‘All Weather Snow Maker’ zeer geschikt. Zo is de sneeuwzekerheid van de Skiliftkarussell Winterberg vanaf deze winter weer een stukje beter!

Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal