Internationale topsport in Winterberg

Deze winter staan er in Winterberg de nodige topsportevenementen op het programma. De beste bobsleeërs en skeletonners nemen het tegen elkaar op tijdens het wereldkampioenschap en de worldcup. Ook is na een afwezigheid van 9 jaar de wereldbeker snowboarden terug op de pistes van Winterberg. Rodelwedstrijden worden hier al sinds jaar en dag georganiseerd en dat is komend seizoen niet anders. Met tal van internationale topevenementen wordt het sportieve karakter van Winterberg nog maar eens onderstreept.

Wereldkampioenschap bobslee en skeleton

Van 28 februari tot 8 maart vinden in Winterberg de wereldkampioenschappen bobslee en skeleton plaats. Met snelheden van rond de 150 kilometer per uur suizen ze door het ijskanaal. Ondanks deze hoge snelheden bedragen de verschillen slechts fracties van secondes. Cruciaal onderdeel bij beide onderdelen is de start. De eerste 50 meter bepalen voor een groot deel winst of verlies. Bij bobsleeën wordt bij het afduwen al een snelheid gehaald van 40 kilometer per uur waarna het lot in de handen van de stuurman ligt. De minste of geringste stuurfout kan al het nodige verschil betekenen. Bij skeleton lig je met je buik op een slee op slechts enkele centimeters van het ijs. Naar een rem hoef je niet te zoeken en sturen doe je met schouders en benen.

Worldcup snowboarden

Op 14 maart wordt er in Winterberg gestreden voor de FIS Worldcup snowboarden. De 120 beste snowboarders ter wereld, waaronder de kersverse wereldkampioenen, strijden tegen elkaar op het onderdeel parallel-slalom. Na jaren van afwezigheid staat Winterberg eindelijk weer op de internationale kalender. De FIS heeft de Poppenberghelling inmiddels goedgekeurd en de voorbereidingen zijn al in volle gang. Tijdens het seizoen wordt er genoeg sneeuw geproduceerd om zo in maart niet voor verrassingen komen te staan. De worldcup snowboarden vormt de kroon op het internationale topsportseizoen van de Skiliftcarrousel Winterberg.

Unieke positie in Duitsland

Met drie worldcups en een WK heeft Winterberg in Duitsland een unieke positie. Geen enkele andere bestemming heeft een dergelijk topsportaanbod. De voorbereidingen zijn al in volle gang en het beloven stuk voor stuk prachtige evenementen te worden. Het publiek kan niet alleen genieten van mooie sportmomenten maar er wordt ook voor een bijpassend randprogramma gezorgd. Niets staat een winter vol topsportmomenten in Winterberg in de weg.

Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal