Regio Willingen

Willingen staat vooral bekend om de wintersportmogelijkheden, maar ook in de zomer is het hier goed toeven. De omgeving biedt veel mogelijkheden zoals veel wandelpaden en mountainbikepaden. De bekendste berg in Willingen is de Ettelsberg waar vandaan u prachtige skitochten en lange wandelingen kunt maken. Vanaf de berg heeft u een schitterend uitzicht. Ook kunt u tegen betaling de uitkijktoren Hochheideturm beklimmen.

In het centrum van Willingen vindt u gezellige winkeltjes en restaurants. Willingen staat bekend om zijn gezellige uitgaansleven tot in de vroege uurtjes en heeft een tal van cafés/bars en disco’s. Tevens heeft Willingen een grote variatie aan attracties. Te weten: Subtropisch zwembad, indoor ijsbaan, de hoogste skispringschans ter wereld, 59 meter hoge Hochheideturm uitzichttoren, mountainbikepark, midgetgolfbaan, kartbaan, klimhal, wildpark, bezoekersmijn (Grube Christine), bowlingcenter, tennisbaan, melkmuseum bioscoop, glasblazerij met prachtige giftshop, huifkartochten door de schitterende natuur, bierbrouwerij, curioseum. In Willingen zijn 15 afdalingen. Er zijn 13 sleepliften en er is één cabinelift. Willingen heeft één van de langste afdalingen in Sauerland. Voor de liefhebber van langlaufen is er totaal 90 km aan gespoorde loipes. De hoogte in Willingen is 600 tot 838 meter. Er zijn 7 km aan blauwe pistes en 9 km aan rode pistes.

Plaatsen die onder de gemeente Willingen vallen zijn Bömighausen, Eimelrod, Hemmighausen, Neerdar, Rattlar, Usseln, Welleringhausen, Schwalefeld.
 

Toon vakantiehuizen