Wintersport

Het Sauerland is het dichtstbijzijnde skigebied vanaf Nederland. In het Sauerland heb je meerdere skigebieden waarvan Winterberg het bekendste is. Maar ook Willingen heeft een skigebied met voldoende mogelijkheden voor de wintersport. Alle accommodaties op SauerlandBookings liggen binnen een straal van 15 kilometer rond deze wintersportgebieden en zijn dus een mooi startpunt voor een geslaagde wintersportvakantie.

Winterberg is de hoogstgelegen plaats in Sauerland. Voor het geval er geen natuurlijke sneeuw is, zijn er 150 sneeuwkanonnen. Dat garandeert wintersportplezier van half december tot half maart op 80 skipistes en rodelhellingen. In het skigebied vind je ook nog kleinere pistes die relatief onbekend zijn. Een echte aanrader! Rondom de Kahler Asten kan de langlaufer goed terecht met een gebied met 170 kilometer aan loipes. Het uitzicht biedt met vier bergen van 800 meter een adembenemend panorama. Alle loipen, ook die van het ‘DSV Nordic Aktiv-Zentrum’ zijn gratis te gebruiken. Skitickets en informatiekaarten met alle loipes en pistes zijn verkrijgbaar bij de Tourist-Information Winterberg.

Ook het skigebied Willingen heeft tal van mogelijkheden, zowel voor de actieve wintersporters, als de rustige toeschouwers en genieters. Er zijn in de plaats Willingen 15 besneeuwde afdalingen met skiliften, waaronder de langste piste van heel Sauerland. Voor de langlaufers is er 90 kilometer aan langlaufloipes, onder meer in het ‘DSV Nordic Aktiv-Zentrum’ en een moderne gondelkabelbaan. Ook Willingen heeft voldoende sneeuwkanonnen en is dus ook zonder natuurlijke sneeuw toch sneeuwzeker. Voor de kinderen is er de keuze uit vier ‘Kinderländer’,  skischolen voor kinderen. Er zijn 3 transportbanden van meer dan 200 meter lengte voor skiërs en rodelaars. Naast skipistes heeft Willingen ook twee springschansen, een biatlonstadion met schietbaan, een schaatshal en een rodelhelling.

Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal