Voorwaarden reizen naar Duitsland

De Duitse regering heeft Nederland per dinsdag 27 juli 2021 00:00u ingedeeld als “Hochinzidenzgebiet”.

Dat houdt het volgende in:

-Iedereen die vanuit Nederland Duitsland in komt, of in de laatste 10 dagen in een Hochinzidenzgebiet is geweest, moet een negatieve testuitslag hebben. Deze test moet op zijn vroegst 48 uur (bij een PCR-test op zijn vroegst 72 uur) voor binnenkomst worden uitgevoerd. Het resultaat moet worden getoond op verzoek van uw vervoerder (bv. de luchtvaart- of busmaatschappij) bij vertrek, van de bevoegde autoriteit bij binnenkomst in Duitsland of bij politiecontroles.

- Iedereen die vanuit Nederland Duitsland binnen komt, moet direct na binnenkomst onmiddellijk in quarantaine en zich gedurende 10 dagen isoleren.

-Een vervroegde beëindiging van de quarantaine door een negatieve test is op zijn vroegst mogelijk vanaf 5 dagen na binnenkomst.

- Kinderen jonger dan 6 jaar zijn vrijgesteld van de testverplichting, maar niet van de quarantaineverplichting.

- Gevaccineerde en herstelde personen zijn vrijgesteld van de test- en quarantaineverplichting.

- Voor alle reizigers die Duitsland binnenkomen geldt dat ze zich online moeten aanmelden bij: www.einreiseanmeldung.de Daar kunnen testresultaten en inentings- en genezingsbewijzen ook worden geüpload.

- Als u vanuit België door Nederland naar Duitsland rijdt, dan geldt bovenstaande niet voor u, indien u onderweg in Nederland geen tussenstop maakt.

Dat houdt het volgende voor u in:

- U bent, zoals altijd, zelf 100% verantwoordelijk voor de correcte naleving van de geldende regelgeving.

- We adviseren u dringend om niet de gok te nemen dat u niet wordt gecontroleerd. Er wordt echt gecontroleerd en de boetes/straffen zijn hoog. Helemaal als u iemand anders aansteekt met corona.

- De coronaregels en/of de categorisering van landen veranderen vaak. We kunnen derhalve niet verder dan maximaal 1 week vooruit kijken. Mogelijk zelfs maar enkele dagen. Als u wilt weten waar u aan toe bent, dan dient u hiermee rekening te houden.

- Actueel dalen de besmettingscijfers in Nederland alweer snel. We hopen dat deze situatie dus maar kort van kracht is.

Wat heeft dit voor consequenties voor uw boeking via SauerlandBookings:

Zonder tegenbericht van uw kant gaan we er van uit dat u komt.

Uw boeking wordt niet automatisch geannuleerd.

Annuleren

Wilt u annuleren, dan kan dat altijd onder de normale annuleringsvoorwaarden te vinden op: https://www.sauerlandbookings.nl/annuleren

Conform de Duitse wet en onze eigen coronavoorwaarden waar onder u heeft geboekt, heeft u, tenzij er minstens 1 van de leden van de reisgroep is besmet met corona (overleggen van artsenverklaring vereist), geen recht op een gratis annulering van uw boeking.

Indien u desondanks toch meer van de reissom terug wilt, dan waarin de normale annuleringsvoorwaarden voorzien, kunt u daarvoor direct bij uw annulering een coulance-verzoek bij ons indienen. Zonder dit coulance-verzoek gaan we er van uit dat u annuleert onder de normale annuleringsvoorwaarden.

Aangezien SauerlandBookings een bemiddelende rol heeft tussen u en de verhuurder bij het tot stand brengen van de boeking, kan SauerlandBookings niet zelf beslissen of uw coulance-verzoek wordt gehonoreerd. We leggen uw coulance-verzoek voor aan de verhuurder. Die beslist uiteindelijk. SauerlandBookings wijkt niet af van de beslissing van de verhuurder.

Losstaand van de regels voor het inreizen in Duitsland geldt dat alle reizigers voor het betreden van de vakantieaccommodatie een negatieve testuitslag, een inentingsbewijs of een bewijs van genezing, dienen te laten zien.

SauerlandBookings doet z’n best om u zo nauwkeurig mogelijk de actuele situatie te schetsen. Aan alles wat er op deze pagina staat kunnen echter geen rechten worden ontleend. Hou naast deze pagina, ook altijd de actuele nieuwsberichten en vooral de actuele Duitse Einreiseverordnung "https://www.bundesgesundheitsministerium.de/service/gesetze-und-verordnu..."  en de Duitse categorisering van landen "https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebie..."  in de gaten. Stel uzelf ook altijd op de hoogte van de andere actuele coronaregels op uw bestemming.

Heeft u vragen? Stel ze ons gerust.

Het team van SauerlandBookings

Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal