Wandelen en langlaufen in Winterberg

Niet alleen om te skiën kom je naar Winterberg! In deze veelzijdige omgeving kun je ook uitstekend wandelen en langlaufen. Tijdens een wandeling of langlauftocht geniet je in alle rust van de natuur. Het landschap rond Winterberg ligt bezaaid met routes en loipes. Zowel ervaren als beginnende ‘nordic sporters’ kunnen hier uitstekend uit de voeten.

170 kilometer aan loipes

Langlaufen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het materiaal is stukken moderner geworden en de loipes worden beter onderhouden. Winterberg is al jaren een populaire bestemming onder langlaufers. Hier heb je de beschikking over 170 kilometer aan loipes die dwars door het Sauerland lopen. De loipes worden machinaal gespoord en kunstsneeuw zorgt voor optimale condities. In Winterberg zijn 4 startpunten en je kunt de loipes kosteloos betreden. Het overgrote deel van de loipes voert over het Astengebied en de Rothaarkam.

Altijd een wandelroute die bij je past

Ook wandelaars komen niets tekort in en rondom Winterberg. Dompel je onder in de ongerepte natuur en ontdek de meest prachtige vergezichten. Bovendien is er een ruime keus aan wandelroutes waardoor er altijd wel een bij je past. Geruimde wandelroutes zijn goed onderhouden en stuk voor stuk uitgepijld. Wie liever gaat sneeuwschoenwandelen waagt zich in de diepe sneeuw. Met behulp van lichte, kunststof rackets, die je onder je schoenen bindt, wandel je door de besneeuwde weiden.

Ontdek de witte droomwereld

Of je nu gaat wandelen of langlaufen, vast staat dat je optimaal van de omgeving gaat genieten. In de wijde omtrek zie je niets anders dan witte velden en met sneeuw bedekte bomen. Op nog geen paar uurtjes rijden van Nederland waan je je in een compleet andere wereld. Ontdek de witte droomwereld van Winterberg en kom wandelen of langlaufen in het Sauerland.

Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal