Druipsteengrotten van Atta Höhle

Door Marc op vrijdag 25 mei 2018.
Categorieën:CultuurKinderen

Op een uur rijden van Winterberg vind je in Attendorn de druipsteengrotten de Atta Höhle. De Atta Höhle is niet alleen bijzonder mooi, maar ook één van de langste grotten in Duitsland. De grot is in 1907 toevallig ontdekt.

Het is een bijzondere ervaring om rond te wandelen in een omgeving die meer dan 2 miljoen jaar oud is. Je ziet hier prachtige ragfijne gordijnen van kalksteen, staande en hangende pegels en zuilen. Het is een sprookje om te zien hoe de stalagmieten zich vormen en hebben gevormd. En dat te bedenken dat een stalagmiet 1 mm per 10 jaar groeit. Je ziet ze hier wel van meer dan 5 meter. Ook kinderen kijken hun ogen uit. In een temperatuur van +/- 9 graden, loop je hier ongeveer 45 minuten rond. De grot is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en niet toegankelijk met een rolstoel. Er zijn nauwe doorgangen en je moet trapje op trapje af. Het is verboden om foto's te maken. Bij de grot is een kiosk waar van alles te koop is. Er is voldoende parkeergelegenheid bij de grot. Overnachten doet u in één van deze leuke vakantiehuizen in de omgeving Winterberg

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Golfen

Door Marc op vrijdag 8 mei 2015.
Categorieën:Actief

Als u een golfliefhebber bent en eens in een heel ander land wilt golfen dan bent u in het Sauerland op de juiste plaats. Binnen een paar uur rijden vanaf Nederland waant u zich in een hele andere wereld. De meeste golfbanen vindt u tegen een schitterend heuvellandschap en zijn idyllisch gelegen. Zo kunt u o.a.

Lees verder >

Kennis van de omgeving

Door Marc op zaterdag 17 januari 2015.
Categorieën:Vakantiehuizen

Door onze lokale aanwezigheid zijn wij uitstekend op de hoogte van alle mogelijkheden voor een heerlijke en onbezorgde vakantie in het Sauerland. Zit de beschikbare datum er niet bij? Wilt u bijvoorbeeld van donderdag tot zondag of wilt u een paar nachten? Neemt u dan contact op voor de mogelijkheden. Mail info@sauerlandbookings.com of 0341-706670.. Via ons huurt u een mooi huisje in het Sauerland in de omgeving van Winterberg en Willingen.

Lees verder >

Winterberg: 28 aaneengesloten liften

Door Jeroen op dinsdag 13 januari 2015.
Categorieën:ActiefWintersport

De afgelopen jaren is er veel gebeurd in het grootste en bekendste skigebied van het Sauerland "Skiliftkarussell Winterberg". Er is inmiddels een aaneengesloten netwerk van 28 liften ontstaan. De belangrijkste liften zijn allemaal stoeltjesliften, waarvan de meesten voldoende aan de laatste standaard. De vorig jaar geopende nieuwe lift op de Slalomhang op de Kappe is zelfs zo geavanceerd dat menig skigebied in de Alpen er jaloers op kan zijn.

Lees verder >