Druipsteengrotten van Atta Höhle

Door Marc op vrijdag 25 mei 2018.
Categorieën:CultuurKinderen

Op een uur rijden van Winterberg vind je in Attendorn de druipsteengrotten de Atta Höhle. De Atta Höhle is niet alleen bijzonder mooi, maar ook één van de langste grotten in Duitsland. De grot is in 1907 toevallig ontdekt.

Het is een bijzondere ervaring om rond te wandelen in een omgeving die meer dan 2 miljoen jaar oud is. Je ziet hier prachtige ragfijne gordijnen van kalksteen, staande en hangende pegels en zuilen. Het is een sprookje om te zien hoe de stalagmieten zich vormen en hebben gevormd. En dat te bedenken dat een stalagmiet 1 mm per 10 jaar groeit. Je ziet ze hier wel van meer dan 5 meter. Ook kinderen kijken hun ogen uit. In een temperatuur van +/- 9 graden, loop je hier ongeveer 45 minuten rond. De grot is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en niet toegankelijk met een rolstoel. Er zijn nauwe doorgangen en je moet trapje op trapje af. Het is verboden om foto's te maken. Bij de grot is een kiosk waar van alles te koop is. Er is voldoende parkeergelegenheid bij de grot. Overnachten doet u in één van deze leuke vakantiehuizen in de omgeving Winterberg

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Wandelen en langlaufen in Winterberg

Categorieën:ActiefWintersport

Niet alleen om te skiën kom je naar Winterberg! In deze veelzijdige omgeving kun je ook uitstekend wandelen en langlaufen. Tijdens een wandeling of langlauftocht geniet je in alle rust van de natuur. Het landschap rond Winterberg ligt bezaaid met routes en loipes. Zowel ervaren als beginnende ‘nordic sporters’ kunnen hier uitstekend uit de voeten.

Lees verder >

E-Biken in het Sauerland

Door Annemiek op donderdag 21 juli 2016.
Categorieën:Actief

Met een E-Bike is het makkelijker heuvel op fietsen dan met een normale fiets. Dit maakt het voor iedereen mogelijk om in het Sauerland te gaan fietsen. Het is heel simpel, inschakelen, opstappen en wegrijden. Het is alsof je fietst met de wind in je rug, zonder zware inspanning. Hoe mooi is dan het uitzicht als u bovenaan die berg staat, zonder dat u vermoeid bent? Wat dacht u van de afstand die u kunt afleggen, waardoor u op plekken komt waar u anders misschien nooit was gekomen.

Lees verder >

Winterberg: 28 aaneengesloten liften

Door Jeroen op dinsdag 13 januari 2015.
Categorieën:ActiefWintersport

De afgelopen jaren is er veel gebeurd in het grootste en bekendste skigebied van het Sauerland "Skiliftkarussell Winterberg". Er is inmiddels een aaneengesloten netwerk van 28 liften ontstaan. De belangrijkste liften zijn allemaal stoeltjesliften, waarvan de meesten voldoende aan de laatste standaard. De vorig jaar geopende nieuwe lift op de Slalomhang op de Kappe is zelfs zo geavanceerd dat menig skigebied in de Alpen er jaloers op kan zijn.

Lees verder >