Bezoek de Warsteiner Brouwerij

Door Marc op maandag 16 mei 2016.
Categorieën:ActiefCultuur

Is het een dagje wat minder weer in het Sauerland en ben je op zoek naar een binnenactiviteit, breng dan eens een bezoek aan de Warsteiner Brouwerij in Warstein. Op een half uur rijden van Winterberg en Willingen vind je hier één van de grootste brouwerijen van Europa. Sinds 2014 behoort de brouwerij tot de top 40 van grootste brouwerijen in de wereld.

Bij SauerlandBookings vindt u in de omgeving een heerlijk vakantiehuis om de bierbrouwerij te bezoeken vakantiehuizen

De brouwerij is van maandag t/m vrijdag open voor een bezichtiging. Bezoekers kunnen tijdens de bezichtiging een speler en koptelefoon mee krijgen, waarop de eigen taal beschikbaar is. De rondleiding begint met een film, waarna men plaatsneemt in een rond multimediatheater. Tijdens het vertonen van de film draait de schijf waarop de stoelen staan, zodat je een volledige ronde door de bioscoop draait. Op verschillende plekken sta je stil en kun je kennismaken met de gebruikte materialen en gereedschappen, terwijl er via een film uitleg wordt gegeven over het brouwen van bier.

Hierna neem je plaats in een speciaal treintje dat een rondrit over het terrein van de brouwerij verzorgt. Hierbij kom je langs alle afdelingen van de enorme brouwerij, waar de stappen van het brouwproces plaatsvinden. Tijdens de rit wordt via tv-schermen in het treintje informatie gegeven over de processen van het bierbrouwen. Vooral het gerinkel van de duizenden flesjes tijdens het vullen, sluiten en etiketteren is een prachtige geluidservaring (voor de liefhebbers).

Na afloop van de bezichtiging kunnen de bierliefhebbers nog een paar uur in het proeflokaal doorbrengen en daar de bieren proeven die in de brouwerij gemaakt worden. Voor wie nog moet rijden heeft Warstein ook alcoholvrij en Radler in het assortiment.

Kijk voor meer informatie en de openingstijden op de website van de brouwerij: Warsteiner Bierbrouwerij

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Hochheideturm

Door Annemiek op donderdag 4 januari 2018.

In Willingen bevindt zich de Hocheideturm die bovenop de Ettelsberg staat.  Vanuit deze toren heb je een prachtig uitzicht van de wijde omgeving. Om bij de Hochheideturm te komen kan je met de kabelbaan, dit is wel tegen betaling. Voor de ervaren wandelaars is het een mooie klim naar boven. Onderaan de Ettelsberg vind je diverse eettentjes en winkeltjes. Met de kabelbaan naar boven is op zich al een belevenis, zeker met mooi weer. In de stilte naar boven en genieten van het uitzicht en de omgeving.

Lees verder >

Het traditionele paasvuur

Door Jolet op maandag 13 maart 2017.
Categorieën:CultuurKinderen

Het lange paasweekend is ideaal om eens lekker van de lente te gaan genieten. In het Sauerland lokken in de lente allerlei avonturen voor het hele gezin. Eén daarvan is het traditionele paasvuur. Oude paasgebruiken worden hier nog in ere gehouden. In de nacht van zaterdag op zondag, voor paaszondag, ziet men in de dorpen de vlammen van het paasvuur oplaaien. Jongeren zijn al weken van tevoren bezig geweest om grote stapels hout de berg op te sjouwen. Op deze avond wordt dan gezamenlijk het paasvuur aangestoken.

Lees verder >

Voortreffelijk aanbod

Categorieën:Vakantiehuizen

Alle vakantiehuizen uit ons aanbod hebben we door onszelf bezocht en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Door ons persoonlijk contact met de huiseigenaren kunnen we u nog beter van dienst zijn.

 

Lees verder >