Bezoek de Warsteiner Brouwerij

Is het een dagje wat minder weer in het Sauerland en ben je op zoek naar een binnenactiviteit, breng dan eens een bezoek aan de Warsteiner Brouwerij in Warstein. Op een half uur rijden van Winterberg en Willingen vind je hier één van de grootste brouwerijen van Europa. Sinds 2014 behoort de brouwerij tot de top 40 van grootste brouwerijen in de wereld.

Bij SauerlandBookings vindt u in de omgeving een heerlijk vakantiehuis om de bierbrouwerij te bezoeken vakantiehuizen

De brouwerij is van maandag t/m vrijdag open voor een bezichtiging. Bezoekers kunnen tijdens de bezichtiging een speler en koptelefoon mee krijgen, waarop de eigen taal beschikbaar is. De rondleiding begint met een film, waarna men plaatsneemt in een rond multimediatheater. Tijdens het vertonen van de film draait de schijf waarop de stoelen staan, zodat je een volledige ronde door de bioscoop draait. Op verschillende plekken sta je stil en kun je kennismaken met de gebruikte materialen en gereedschappen, terwijl er via een film uitleg wordt gegeven over het brouwen van bier.

Hierna neem je plaats in een speciaal treintje dat een rondrit over het terrein van de brouwerij verzorgt. Hierbij kom je langs alle afdelingen van de enorme brouwerij, waar de stappen van het brouwproces plaatsvinden. Tijdens de rit wordt via tv-schermen in het treintje informatie gegeven over de processen van het bierbrouwen. Vooral het gerinkel van de duizenden flesjes tijdens het vullen, sluiten en etiketteren is een prachtige geluidservaring (voor de liefhebbers).

Na afloop van de bezichtiging kunnen de bierliefhebbers nog een paar uur in het proeflokaal doorbrengen en daar de bieren proeven die in de brouwerij gemaakt worden. Voor wie nog moet rijden heeft Warstein ook alcoholvrij en Radler in het assortiment.

Kijk voor meer informatie en de openingstijden op de website van de brouwerij: Warsteiner Bierbrouwerij

Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal