Bezoek de Warsteiner Brouwerij

Door Marc op maandag 16 mei 2016.
Categorieën:ActiefCultuur

Is het een dagje wat minder weer in het Sauerland en ben je op zoek naar een binnenactiviteit, breng dan eens een bezoek aan de Warsteiner Brouwerij in Warstein. Op een half uur rijden van Winterberg en Willingen vind je hier één van de grootste brouwerijen van Europa. Sinds 2014 behoort de brouwerij tot de top 40 van grootste brouwerijen in de wereld.

Bij SauerlandBookings vindt u in de omgeving een heerlijk vakantiehuis om de bierbrouwerij te bezoeken vakantiehuizen

De brouwerij is van maandag t/m vrijdag open voor een bezichtiging. Bezoekers kunnen tijdens de bezichtiging een speler en koptelefoon mee krijgen, waarop de eigen taal beschikbaar is. De rondleiding begint met een film, waarna men plaatsneemt in een rond multimediatheater. Tijdens het vertonen van de film draait de schijf waarop de stoelen staan, zodat je een volledige ronde door de bioscoop draait. Op verschillende plekken sta je stil en kun je kennismaken met de gebruikte materialen en gereedschappen, terwijl er via een film uitleg wordt gegeven over het brouwen van bier.

Hierna neem je plaats in een speciaal treintje dat een rondrit over het terrein van de brouwerij verzorgt. Hierbij kom je langs alle afdelingen van de enorme brouwerij, waar de stappen van het brouwproces plaatsvinden. Tijdens de rit wordt via tv-schermen in het treintje informatie gegeven over de processen van het bierbrouwen. Vooral het gerinkel van de duizenden flesjes tijdens het vullen, sluiten en etiketteren is een prachtige geluidservaring (voor de liefhebbers).

Na afloop van de bezichtiging kunnen de bierliefhebbers nog een paar uur in het proeflokaal doorbrengen en daar de bieren proeven die in de brouwerij gemaakt worden. Voor wie nog moet rijden heeft Warstein ook alcoholvrij en Radler in het assortiment.

Kijk voor meer informatie en de openingstijden op de website van de brouwerij: Warsteiner Bierbrouwerij

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Golfen

Door Marc op vrijdag 8 mei 2015.
Categorieën:Actief

Als u een golfliefhebber bent en eens in een heel ander land wilt golfen dan bent u in het Sauerland op de juiste plaats. Binnen een paar uur rijden vanaf Nederland waant u zich in een hele andere wereld. De meeste golfbanen vindt u tegen een schitterend heuvellandschap en zijn idyllisch gelegen. Zo kunt u o.a.

Lees verder >

Berghutten

Door Annemiek op maandag 7 december 2015.

Wat is er lekkerder dan na een heerlijke wandeling, een mooie langlauftocht, geweldige skitocht of uitdagende fietstocht bij te komen in één van de vele berghutten die er in het Sauerland te vinden zijn? In het mooie heuvelachtige Sauerland vindt u bij al deze activiteiten wel een berghut, waar u kunt bijkomen van uw inspanningen en iets heerlijks kunt nuttigen. Hieronder geven wij een aantal links naar berghutten die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Lees verder >

Toertocht op de motor

Door Annemiek op maandag 30 mei 2016.
Categorieën:ActiefNieuws

Wist u dat het Sauerland één van de meest geliefde motorregio's van Duitsland is? Dit komt door de afwisseling, het uitdagende bochtenwerk, het gevoel van vrijheid, de vergezichten en de bochten die het toeren door het Sauerland geliefd maken. Na elke bocht en na elke kilometer is het uitzicht en het landschap weer anders, wat elke rit weer een avontuur maakt. Het toeren door het Sauerland is voor zowel de ervaren als minder ervaren motorrijder goed te doen.

Lees verder >