Wiemeringhausen

Een deel van de stad Olsberg in Hochsauerlandkreis.
Wiemeringhausen is een dorp met ongeveer 700 inwoners en ligt tussen Olsberg en Winterberg. Dit dorp heeft veel te bieden en is de moeite waard om te bezoeken. Wiemeringhausen nodigt u uit voor een ontmoeting met een stuk van het originele Sauerland. Het landschap bestaat uit sparren-, beuken- en gemengde bossen en een deel grasland, waarop koeien en kalveren grazen. Een deel van het dorp heeft prachtige vakwerkhuizen in de vallei van “de jonge Ruhr”.

Eigenlijk zijn het twee gehuchten, namelijk het hoger gelegen "Böhl"  en "Unter der Ruhr" die zijn samengevoegd tot het dorp Wiemeringhausen. Er is geen industrie, die lawaai, uitlaatgassen en onrust geeft. Wiemeringhausen biedt rust en het gematigde klimaat van het middengebergte.

Men kan heerlijk ontspannen wandelen door of rond het dorp zonder steile hellingen en er is  een netwerk van paden tussen hoogtes van 420 tot 730 meter door het mooie landschap. Wandelen kan ook op de hoogten, naar het "Ochsenkreuz" of naar de 843 meter hoge  “Langenberg”, een van de hoogste bergen in Noord-Rijnland-Westfalen, vanwaar men een fantastisch uitzicht heeft over het mooie en afwisselende landschap van het "land van de duizend bergen".

De hier direct langslopende Rothaarsteig en twee belangrijke wandelroutes van de Sauerlandse Bergvereniging leiden van  Wiemeringhausen naar de nabijgelegen “Bruchhauser Steine”  en de “Hochheide " in Niedersfeld.

Toon vakantiehuizen