Hildfeld

Het mooie dorp Hildfeld ligt aan de voet van de 838 meter hoge Clemensberg en aan de oostkant van Winterberg. Het dal van Hildfeld is ontstaan uit de Hillebachsee en de Schweimickebeek. Hildfeld heeft een echte dorpskern met een ontmoetingsplaats aan de oude vredeseik.

Het landschap nodigt uit tot uitgestrekte wandelingen, er is ook een rechtstreekse weg naar de Rothaarsteig. De Clemensberg is één van de mooiste uitkijkplaatsen, zowel in de zomer als in de winter. Op de wandelroute treft u veel bankjes van de VVV aan, waarop u kunt uitrusten, picknicken en genieten van het prachtige uitzicht.

Wat de winter betreft: De skilift op de Clemensberg, de geruimde wandelwegen en de aangelegde langlauftrajecten in het dal van Hille en op de hoge heide zijn een echte aanrader voor de liefhebbers.

Een paar kilometer van het dorp Hildfeld ligt het dorp Niedersfeld. Hier bevindt zich de Hillebachsee waar u een prachtige wandeling kunt maken. Er zijn hier veel mogelijkheden voor vrijetijdsaktiviteiten. Je kan hier waterskieën en er zijn een minigolfbaan en plaatsen voor beachvolleybal en voetbal. Zwemmen kan hier natuurlijk ook en op het aangelegde strand kunnen kinderen heerlijk spelen met zand. Er is ook een gezellige Hütte waar u iets kan eten en drinken. Voor meer informatie: wakeandwaterwinterberg

Toon vakantiehuizen